/*collapsed submenus*/

New York skal opleves mindst én gang

New York City, også kendt under tilnavnene “the Big Apple”, “Gotham” og “The city that never sleeps”, er denmest folkerige by i USA, beliggende på den sydøstligste spids af staten New York. Byen består af fem bydele, der hver udgør et amt: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Staten Island. New York er en gigantisk by med utallige muligheder og en fascinerende blanding af kulturer, over- og underklasse, kunstnere og forretningsfolk, jøder og katolikker, asiater, latinoer og afroamerikanere. Her er hele verden repræsenteret på et område, der er på størrelse med Bornholm.

Bydele

New York består af fem bydele, der hver udgør et amt: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Staten Island.

Bronxkvarteret (The Bronx)

Bronxkvarteret (The Bronx) er et af de fattigste kvarterer i USA. Bydelen er den nordligste og den eneste, som ligger på det amerikanske fastland. Mellem The Bronx og Manhattan løber Harlem River. Bydelen er bl.a. hjemsted for baseballholdet New York Yankees, samt the Bronx Zoo. Desuden var det i Bronx at Hiphop-musikken opstod omkring 1973.

Brooklyn (Kings County)

Brooklyn (Kings County) er den mest befolkede af New York Citys 5 bydele med omkring 2.5 millioner indbyggere. Bydelen var en uafhængig by før 1898, hvor byen opstod som en hollandsk by ved navn “Breuckelen”. Den har en del sorte ghettoer og jødiske kvarterer.

Manhattan

Manhattan er den centrale bydel i New York City, eller mere præcist den aflange ø, som huser New York County, adskilt fra New Jersey og Staten Island af Hudson River, fra Brooklyn og Queens af East River og fra The Bronx af Harlem River. I daglig tale bruges dog Manhattan frem for New York County.
Selvom det langt fra er den mest befolkningsrige bydel med sine ca. 1,6 mio. indbyggere, så er Manhattan New York Citys finansielle og administrative center. Derudover er langt de fleste turistattraktioner og -faciliteter beliggende på Manhattan, så for udefrakommende bliver Manhattan nærmest synonym med NYC.
Manhattan er forbundet med de omkringliggende bydele samt New Jersey via et ret omfattende bro- og tunnelsystem.

Queens

Queens ligger på Long Island. Bydelen har 2.229.379 indbyggere. Queens var en af de 12 oprindelige bydele i New York City, og er i dag bl.a. kendt for at være stedet, hvor de to store lufthavne i New York City ligger.

Staten Island

Staten Island omfatter øen Staten Island, samt de mindre øer Isle of Meadow, Pralls Island, Shooters Island, Swinburne Island og Hoffman Island. Staten Island er den tyndest befolkede bydel af New Yorks fem bydele. Store dele af bydelen var tidligere domineret af gårde, hovedsageligt mælkeproduktion, og nogle af disse var i drift helt frem til 1960’erne.

Få et tilbud

Udfyld Tilbudsformularen herunder og modtag et tilbud

  Vi vil gerne overnatte antal gange i :

  ________________________________

  Vi vil rejse:
  Antal rejsedage
  Tidligst afrejse
  Senest hjemkomst

  ________________________________

  Vi er:
  stk Voksen
  stk Barn (2-12 år)
  stk Spædbarn (0-2 år)

  ________________________________

  Vi vil gerne overnatte i:
  stk Værelse m/1 dobl. seng
  stk Værelse m/2 dobl. seng
  stk Værelse m/2 dobl. seng og sovesofa (Findes ikke alle steder)

  ________________________________

  Hotel standard: (De steder det er muligt)
  Best Western ?
  Best Western Plus ?
  Best Western Premier ?
  My-Light vælger ?

  ________________________________

  Vi vil gerne køre i :
  stk Personvogn
  stk Minivan
  stk SUV
  stk

  ________________________________

  Vi vil gerne flyve fra: (gerne flere valg)
  København Billund Aalborg Hamborg Anden lufthavn

  ________________________________

  Person oplysninger:
  Vil gerne modtage My-Lights nyhedsbrev


  Diverse ønsker/kommentarer: